Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, anunţă: Minimul să nu intrăm în colaps în 2020, concedierea a 150.000 de bugetari

Andrei Caramitru, membru USR şi fostul consilier al liderului partidului, Dan Barna, a scris vineri, pe Facebook, că, sub efectul legii pensiilor, deficitul în 2020 va fi de 7%, iar măsurile care se impun pentru a-l diminua se numără concedierea a 150.000 de bugetari şi eliminarea pensiilor speciale.

14148 afișări
Imaginea articolului Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru, anunţă: Minimul să nu intrăm în colaps în 2020, concedierea a 150.000 de bugetari

Fostul consilier al lui Dan Barna, Andrei Caramitru anunţă: Minimul să nu intrăm în colaps în 2020, concedierea a 150.000 de bugetari

„Rog politicienii şi viitorul guvern sa fie responsabili!!!! Aud că se tot spune ca nu se vor tăia salarii şi pensii. Dl Presedinte a spus asta. Însă - la anul, cu efectul legii pensiilor, ne îndreptam spre 7% deficit (adică - pe scurt - ceva care nu poate fi finanţat de nimeni şi înseamnă faliment de ţară). Pur şi simplu nu se poate”, a scris pe Facebook Andrei Caramitru.

El a prezentat şi un set de măsuri pentru ca România să nu intre în colaps.

„Minimul absolut ca să nu intrăm în colaps total este:
- eliminat pensii speciale (masiv, inclusiv cele pentru magistraţi, MAI, servicii). E ok să fie păstrate cele pentru militari, oricum sunt mult mai mici
- dat afară 150’000 de bugetari (doar politrucii, amantele, sinecuriştii, directoraşii care nu fac nimic)
- tăiate beneficiile pentru bugetarii plătiţi peste un prag mare, de exemplu 4500 lei/lună. Fără “ajutor de hrană”, “spor de deplasare”, “voucher de vacanţă”
- eliminat în mare parte PNDL-ul (proiectele fără sens şi fără nici un control, cu corupţie enormă)
- pensiile mari nu au cum să crească la anul. Nu avem de unde plăti. Să crească cele mici, e normal şi de bun simţ. Însă guvernul nu are de unde să crească pensiile celor mai bine plătiţi 10-20% din pensionari (care înseamnă 40% din bugetul de pensii). Nu există bani”, a adăugat Caramitru.

El mai afirmă că în sens contrar se va ajunge la faliment.

„Dacă nu se vor face astea - bugetul nu are cum să se închidă. Şi dam faliment toţi. O să ajungem într-un colaps total. Ce spun eu mai sus nu afectează decât foarte puţini oameni, care oricum sunt plătiţi foarte mult din banii noştri şi trăiesc bine de tot. Nu vreau să suferim toţi, în special cei mai vulnerabili. Sper ca totuşi oamenii ăştia înţeleg, chit că le e frică să spună lucrurile astea”, a conchis Andrei Caramitru.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca reacţie la afirmaţiile Vioricăi Dăncilă, că nu vor exista tăieri de pensii şi salarii. „Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmaţie mincinoasă a pesediştilor”, a adăugat şeful statului.

„Aici vreau să fac o afirmaţie, şi stiu foarte bine ce spun, cu toată claritatea – nu vor exista tăieri de pensii şi salarii. Spun acest lucru pentru a contrazice o afirmaţie mincinoasă a pesediştilor. Repet, nu vor exista tăieri de salarii şi pensii”, a declarat Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a cerut, vineri, liberalilor şi preşedintelui Klaus Iohannis să îşi asume public că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp şi vor fi majorate, conform legislaţiei în vigoare.

„Indiferent de minciunile şi propaganda partidelor de dreaptă am a avut una dintre cele mai eficiente guvernări din ultimii 30 de ani. Avem curajul să ne uităm în ochii românilor, pentru că nu am luat nici o măsură împotriva lor”, a afirmat Viorica Dăncilă, la începutul şedinţei de vineri a Guvernului.

Premierul a adăugat că îşi doreşte ca viitorul Executiv să acorde salarii decente medicilor şi profesorilor în continuare.

„Am crescut salariile şi pensiile şi am asigurat sumele necesare în buget pentru acordarea tuturor drepturilor sociale. Am mărit punctul de pensie, am introdus echitatea in sistemul de pensii. Cer PNL şi dl preşedinte Iohannis să îşi asume publică că pensiile şi salariile vor fi plătite la timp, şi vor fi majorate, conform legislaţiei în vigoare. Îmi doresc ca următorul guvern să acorde în continuare salarii decente medicilor şi profesorilor. Pentru binele românilor, sper să nu distrugă ceea ce am făcut până acum”, a conchis Dăncilă.

Taguri:
caramitru,
bugetari,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici