FOTO | A fost inaugurată cea mai mare podea cinetică din lume: Oaspeţii vor fi întâmpinaţi de robotul Pepper

Clădirea de birouri Globalworth a inaugurat cel mai inteligent lobby din regiune, care include o serie de inovaţii şi premiere tehnologice printre care primul anagajat robot al companiei, Pepper. Clădirea gestionează un trafic de aproximtaiv 30.000 de persoane zilnic.

942 afișări
Imaginea articolului FOTO | A fost inaugurată cea mai mare podea cinetică din lume: Oaspeţii vor fi întâmpinaţi de robotul Pepper

FOTO | A fost inaugurată cea mai mare podea cinetică din lume: Oaspeţii vor fi întâmpinaţi de robotul Pepper

Recepţia clădirii oferă angajaţilor şi persoanelor care o tranzitează o serie întreagă de soluţii. Podeaua cinetică, o premieră mondială pentru o clădire de birouri, realizată de compania de tehnologie Pavegen, transformă greutatea paşilor în energie electrică, utilizată ulterior pentru alimentarea altor mecanisme din lobby. Cele două suprafeţe de podea instalate în Globalworth Tower au o arie cumulată de 40 metri pătraţi, cea mai mare dintr-o clădire de birouri din lume.

 

 

 

Fiecare pas făcut pe suprafaţa podelei Pavegen generează aproximativ 3 jouli de electricitate şi 5 Watt/ persoană, ceea ce echivalează cu aprinderea a 3 becuri LED timp de o secundă sau 6 secunde de conversaţie pe un telefon inteligent.

Spaţiul mai dispune de un perete verde natura, cel mai mare într-o clădire de birouri din Europa de Sud şi de Est, cu 12 tipuri diferite de plante. Sistemul de 158 mp utilizează apă recirculată îmbunătăţită nutriţional, iar fotosinteza este ajutată de proiectoare reglate la un nivel precis de luminozitate, dispuse de-a lungul grădinii verticale; cel mai mare perete interior de ecrane din sud-estul Europei, cu o suprafaţă de 110 mp şi o lungime de 50 m.

Robotul umanoid Pepper îi va întâmpina pe oaspeţi în recepţie şi le va oferi informaţii.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici