FOTO. Sibiul va avea o linie verde de transport în centrul oraşului

  • Cinci minibuze electrice vor asigura transportul public în centrul istoric al Sibiului, unde va fi creată o Linie Verde.
  • Minibuzele vor asigura, din august, transportul turiştilor şi localnicilor la fiecare 8 minute în orele de vârf şi de 12 minute în restul zilei.
1634 afișări
Imaginea articolului FOTO. Sibiul va avea o linie verde de transport în centrul oraşului

FOTO: Primăria Municipiului Sibiu

Cele cinci minibuze vor opera pe Linia Verde de transport public în centrul istoric al Sibiului au fost preluate de societatea Tursib.

„Am fost plăcut impresionată de livrarea minibuzelor înainte de termenul contractual de către asocierea cu care am semnat contractul - SC Anadolu Automobil Rom SRL & SC Telelink Services România SRL. Putem astfel să le punem în circulaţie mai repede decât prevăzut, în luna august. Până atunci, societatea de transport public se va ocupa de înmatricularea lor şi pregătirea pentru circulaţia pe traseu. De asemenea, vom supune aprobării Consiliului Local traseul, staţiile şi frecvenţa de circulaţie pe această linie. Sibienii, dar şi turiştii, vor avea astfel din august o alternativă ecologică la transportul cu maşina personală în zona centrală şi sper să utilizeze cât mai mult aceste microbuze pentru a degreva centrul istoric de maşinile parcate”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Cele 5 minibuze electrice sunt echipate cu motoare produse de BMW, asigură o autonomie de 160 km cu la fiecare încărcare completă, la o viteză medie de 20 km/oră, oferă fiecare câte 24 de locuri pentru călători, din care 10 pe scaune. Vehiculele sunt dotate cu computer de bord, ecrane de informare în interior şi camere video la interior şi exterior, vor oferi călătorilor WiFi gratuit, au echipate cu sisteme de climatizare şi rampe pentru accesul persoanelor cu handicap.

Pe lângă minibuze, au fost achiziţionate şi dotările necesare pentru staţii şi operarea pe această linie, respectiv 6 automate de eliberare a biletelor sau reîncărcare a abonamentelor care vor accepta atât plata cu cardul, cât şi plata în numerar; o staţie de încărcare a minibuzelor electrice cu încărcare rapidă, care va fi amplasată în Piaţa Gării; alte 5 staţii de încărcare vor fi achiziţionate de Tursib şi vor fi amplasate la sediu pentru încărcarea minibuzelor peste noapte, la sediu. 10 validatoare pentru tichetele de călătorie şi câte un sistem electronic de afişaj pentru fiecare dintre cele 6 staţii de pe linie, precum şi dispozitive pentru numărarea pasagerilor şi un terminal de control a documentelor de călătorie.

Traseul Liniei Verzi urmează inelul central al oraşului, frecvenţa de circulaţie propusă fiind de 8 minute în orele de vârf şi 12 minute în restul zilei.

Linia verde va opera zilnic între orele 7.00 – 23.30, traseul fiind Gară - str. General Magheru – str. Constituţiei – b-dul C. Coposu - Piaţa Unirii - str. Tribunei – str. Mitropoliei – str. Al. Odobescu – str. Măsarilor – str. Malului – str. Turnului – str. Faurului – str. Ocnei – str. N. Teclu – str. Constituţiei - pe sub Podul Gării - Gară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici