Franţa: Funcţionarii publici lucrează 5 ore pe săptămână şi au un salariu de 3.000 de euro

Franţa are aproximativ 5,3 milioane de funcţionari publici, plătiţi în medie cu 40.000 de euro pe an, care sunt incompetenţi, leneşi şi îşi petrec zilele pe lângă espressor mai degrabă decât la birou, potrivit Ziarul Financiar.

112 afișări
Imaginea articolului Franţa: Funcţionarii publici lucrează 5 ore pe săptămână şi au un salariu de 3.000 de euro

Franţa: Funcţionarii publici lucrează 5 ore pe săptămână şi au un salariu de 3.000 de euro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nepotismul e în floare şi banii contribuabililor sunt irosiţi. Cel puţin astfel descrie atmosfera o franţuzoaică în vârstă de 32 de ani care s-a decis să scrie o carte despre experienţa sa într-un astfel de birou, unde era plătită cu suma de 36.000 de euro pe an pentru 5 ore de muncă pe săptămână.

Citeşte mai multe despre funcţionarii publici din Franţa pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici