Franţa sprijină România pentru postul de comisar european pentru agricultură

Ministrul Agriculturii din Franţa, Michel Barnier, a afirmat că Franţa nu este interesată de postul de comisar european pentru agricultură şi va susţine "cu tărie" ca România să preia acest portofoliu, susţine Liga Asociaţiei Producătorilor Agricoli din România (LAPAR).

26 afișări
Imaginea articolului Franţa sprijină România pentru postul de comisar european pentru agricultură

Franţa sprijină România pentru postul de comisar european pentru agricultură (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"LAPAR, federaţie reprezentativă a agricultorilor români, doreşte să facă cunoscut că informaţiile apărute în presa română privind imposibilitatea României de a ocupa postul de comisar pentru agricultură (deoarece acesta ar fi dorit de Franţa) este o manevră de intoxicare a opiniei publice prin intermediul presei, inducându-se ideea ca România nu ar putea obţine acest portofoliu. Michel Barnier - ministrul Agriculturii din Franţa, în urma celor doua întâlniri avute cu Adrian Radulescu - preşedintele LAPAR, a confirmat ca Franţa nu este interesată de acest portofoliu şi că va susţine cu tărie ca României să îi revina postul de comisar pentru agricultură", se spune comunicat transmis de LAPAR.

Potrivit ligii producătorilor agricoli, Barnier a afirmat, în discuţiile avute cu preşedintele LAPAR, că Franţa este interesată de portofoliul de comisar pentru piaţa internă.

"Precizăm, cu deplină responsabilitate, că marile puteri agricole din UE (Franţa, Germania, Italia, Spania) au declarat că nu sunt intersate de acest portofoliu. LAPAR face un apel de solidaritate la preşedinteleTraian Băsescu, premierul Emil Boc, precum şi la preşedinţii partidelor politice parlamentare să solicite cu insistenţă acordarea portofoliului de comisar pentru agricultură României", se mai arată în comunicatul LAPAR.

Ministrul Agriculturii Ilie Sârbu a declarat vineri că este resemnat în privinţa şanselor pe care le are Dacian Cioloş, fost ministru de resort, pentru funcţia de comisar european pe agricultură, după ce preşedintele Franţei a confirmat că actualul ministru al agriculturii din această ţară este favorit pentru acest post

"Sunt resemnat. Am văzut că Michel Barnier, ministrul Agriculturii din Franţa, a fost deja nominalizat pentru funcţia de comisar de către Sarkozy. Pe această zonă cred că lucrurile sunt foarte clare", a afirmat Sârbu.

Adrian Severin, Vasile Puşcaş, Mihai Tănăsescu sunt principalele nume luate în calcul de liderul PSD, Mircea Geoană, pentru posibile propuneri ale social-democraţilor pentru postul de comisar european, celor trei adăugându-li-se Titus Corlăţean, potrivit unor surse din PSD.

Pe de altă parte, propunerile PDL pentru postul de comisar european, în funcţie de portofoliul pe care România îl va prelua în toamna acestui an, ar putea fi prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan, fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei sau fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici