G20 ameninţă paradisurile fiscale. Ce spun Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Ostahie

Oamenii de afaceri români care şi-au înregistrat firmele în aşa-numitele “paradisuri fiscale” nu sunt îngrijoraţi de declaraţiile dure ale celor mai industrializate state la adresa unor asemenea regimuri fiscale.

40 afișări
Imaginea articolului G20 ameninţă paradisurile fiscale. Ce spun Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Ostahie

G20 ameninţă paradisurile fiscale. Ce spun Sorin Ovidiu Vântu şi Dan Ostahie (Imagine: gandul.info)

Săptămâna trecută, la summitul de la Londra, statele din grupul G-20 s-au angajat să acţioneze împotriva paradisurilor fiscale, pe baza a două liste întocmite de Organizaţia Cooperării şi Dezvoltării Economice, fără însă a se anunţa  măsuri concrete.

Există, aşadar, o listă “neagră”, a statelor care nu respectă reglementările fiscale, ce cuprinde ţări precum Costa Rica, Malaezia, Filipine şi Uruguay, dar şi o listă “gri”, a ţărilor care le respectă parţial. Pe cea din urmă  listă figurează 38 de ţări - între care Monaco, Liechtenstein, Olanda, Elveţia, Luxemburg, Belgia, Insulele Cayman, Bahamas şi Gibraltar. Decizia ţărilor G-20 se aplică şi românilor care fac afaceri în cele 64 de paradisuri fiscale existente la nivel mondial.

Află ce declară doi dintre oamenii de afaceri români cu firme înregistrate în paradisuri fiscale pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici