Garantarea unei "porţiuni" a creditului, prin "Prima Casă", va duce la scăderea dobânzilor - bancher

Garantarea unei "porţiuni" a creditului, prin programul "Prima Casă", va determina o reducere a dobânzilor, însă acest lucru "va ţine" de fiecare bancă, impactul cel mai mare din punct de vedere al creditării fiind la împrumuturile în euro, a declarat marţi preşedintele Alpha Bank, Sergiu Oprescu.

24 afișări
Imaginea articolului Garantarea unei "porţiuni" a creditului, prin "Prima Casă", va duce la scăderea dobânzilor - bancher

Garantarea unei "porţiuni" a creditului, prin "Prima Casă", va duce la scăderea dobânzilor - bancher (Imagine: Mediafax Foto)

"Din punct de vedere al costului creditului, faptul că există o porţiune garantată de stat înseamnă că va exista o reducere a dobânzii. Acest lucru va depinde de fiecare bancă", a spus Oprescu după întâlnirea ministrului Finanţelor cu bancherii, desfăşurată la sediul Băncii Naţionale a României.

În ceea ce priveşte normele de creditare, Oprescu a precizat că se aşteaptă ca şi Banca Naţională să intervină.

"Spre exemplu, norma care prevede că valoarea ratei în venitul lunar este de 50% ar trebui ridicată", a explicat Oprescu.

Băncile comerciale vor înainta până joi propuneri concrete privind modul în care ar dori să se finalizeze programul "Prima Casă".

Potrivit preşedintelui Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen, la întâlnire au participat toate băncile comerciale reprezentate în consiliul de administraţie al Asociaţiei Române a Băncilor.

Ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă, a declarat, marţi că proiectul Prima Casă" se va aplica pe o perioadă de patru ani şi prin intermediul acestuia vor fi construite circa 50.000 de locuinţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici