Gaz de France, interesat de conductele dintre România cu Bulgaria şi Ungaria

Gaz de France (GdF), acţionarul majoritar al distribuitorului de gaze Distrigaz Sud, este interesat să se implice în construcţia liniilor de interconexiune a reţelelor de gaze a României cu Ungaria şi cu Bulgaria, a declarat, miercuri, preşedintele grupului francez, Jean Francois Carriere.

5 afișări
Imaginea articolului Gaz de France, interesat de conductele dintre România cu Bulgaria şi Ungaria

Gas de France, interesat de conductele dintre România cu Bulgaria şi Ungaria

"Vrem să ne implicăm în construcţia conductelor de gaze Giurgiu-Ruse (Bulgaria) şi Arad-Szeged (Ungaria) pentru a conecta pieţele de gaze şi pentru a ne optimiza portofoliul de clienţi", a afirmat Carriere, la un seminar pe teme de energie organizat de ForumInvest.

Din partea României cele două proiecte sunt derulate de compania naţională de transport a gazelor Transgaz Mediaş.

Carriere a precizat că GdF ar putea să investească atât în construcţia celor două conducte, cât şi să furnizeze gaze pentru interconexiunile cu Bulgaria şi Ungaria.

"Avem discuţii cu toţi actorii implicaţi în cele două proiecte", a adăugat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici