Gazprom va construi un gazoduct pentru transportul de gaze naturale din Nigeria spre Europa

Grupul rus Gazprom a anunţat că va construi din 2010 un gazoduct trans-saharian destinat transportului de gaze din Nigeria către Europa.

18 afișări
Imaginea articolului Gazprom va construi un gazoduct pentru transportul de gaze naturale din Nigeria spre Europa

Gazprom va construi un gazoduct pentru transportul de gaze naturale din Nigeria spre Europa (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

"Gazoductul va avea o lungime de 360 de kilometri şi va costa o jumătate de miliard de dolari", a declarat directorul Gazprom International, Boris Ivanov, aflat într-o vizită în Nigeria alături de preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev.

Conducta va porni din sudul Nigeriei şi ar putea face parte dintr-un proiect mai amplu trans-saharian.

Grupul rus a încheiat un acord de cooperare cu Nigerian National Petroleum Corporation, companie controlată de stat, prin care a câştigat accesul la rezervele de gaze naturale nigeriene, printre cele mai mari din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici