Gazprom vrea să extindă reţeaua de benzinării din România

Grupul rus Gazprom vrea să extindă reţeaua de benzinării din România de la zece unităţi în prezent la 120 de staţii la sfârşitul anului 2015, în urma unei investiţii totale de peste 150 milioane euro, a declarat vineri directorul general al Gazprom Neft, Kirill Kravchenko.

478 afișări
Imaginea articolului Gazprom vrea să extindă reţeaua de benzinării din România

Gazprom vrea să extindă reţeaua de benzinării din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit lui Kravchenko, cele mai multe dintre benzinăriile pe care Gazprom le va deschide în România vor fi proiecte greenfield.

Compania a inaugurat vineri două benzinării pe Autostrada A1, în judeţul Dâmboviţa.

Prezent la inaugurare, secretarul de stat în Ministerul Economiei, Mihai Albulescu, a vorbit despre "o minune a Gazpromului", menţionând că România este a doua ţară de pe continentul european, după Serbia, în care grupul rus Gazprom are benzinării.

Albulescu a mai spus că România este un partener serios pentru orice investitor care creează locuri de muncă şi face investiţii în sectorul de upstream şi downstream.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici