GCS: Publicaţiile care difuzează informaţii false, în contextul pandemiei, ar putea fi închise

  • Publicaţiile care difuzează informaţii false ar putea fi închise
  • Anunţul a fost făcut de Grupul de Comunicare Strategică
  • Potrivit GCS, aceste publicaţii încalcă dreptul la informare corectă a publicului
470 afișări
Imaginea articolului GCS: Publicaţiile care difuzează informaţii false, în contextul pandemiei, ar putea fi închise

GCS: Publicaţiile care difuzează informaţii false, în contextul pandemiei, ar putea fi închise

Publicaţiile care difuzează „în mod sistematic şi deliberat” informaţii false ar putea fi dezactivate, printr-o decizie a ministrului Afacerilor Interne, anunţă, luni, Grupul de Comunicare Strategică, în contextul intrării României în stare de urgenţă.

„Analiza referitoare la publicaţiile care difuzează în mod sistematic şi deliberat informaţii false, ignorând apelul pentru o informare corectă şi obiectivă, va fi realizată la nivelul Grupului de Comunicare Strategică. Dispoziţia referitoare la eventuala dezactivare a publicaţiei online este emisă de Ministrul Afacerilor Interne, în baza analizei Grupului de Comunicare Strategică. Dispoziţia Ministrului Afacerilor Interne este implementată prin decizie a Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii”, anunţă Grupul de Comunicate Strategică (GCS).

Conform sursei citate, această reglementare nu priveşte instituţiile de presă recunoscute la nivelul opiniei publice, a căror identitate este cunoscută, şi cu care autorităţile se află într-un raport de colaborare şi dialog permanent.

„Acest instrument priveşte combaterea acţiunilor de dezinformare a căror scop este de a induce panica, prin intermediul unor publicaţii fără identitate ori a unor publicaţii care în mod sistematic prezintă informaţii fără bază reală. Analiza se va realiza asupra fiecărui caz în parte şi va fi în mod obligatoriu deschis un dialog prealabil cu reprezentanţii publicaţiei (dacă pot fi identificaţi) care ar putea face obiectul unei asemenea analize”, conchide Grupul de Comunicare Strategică.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici