Generaţia Z preferă să caute loc de muncă în IT. ,,Competiţia pentru universităţile tehnice a crescut", avertizează Tiberiu Stoian, CEO Exonia

  • În plină revoluţie AI, tinerii preferă să se angajeze în IT.
  • Competiţia de admitere la facultăţile tehnice a crescut.
  • Ca alternative, tinerii pot alege marketing, achiziţii sau HR.
1712 afișări
Imaginea articolului Generaţia Z preferă să caute loc de muncă în IT. ,,Competiţia pentru universităţile tehnice a crescut", avertizează Tiberiu Stoian, CEO Exonia

ALEPH NEWS

În 2023, cele mai căutate domenii de către tinerii din România sunt IT, achiziţiile, marketingul, recrutarea şi HR, potrivit unei analize de pe platforma Hipo.

Tiberiu Stoian, CEO Exonia, a declarat pentru ALEPH NEWS că domeniul IT este deja unul foarte bine plătit, dar şi unul foarte suprasolicitat.

,,S-a proliferat ideea că toate joburile din IT sunt fără excepţie foarte bine plătite, dar în acelaşi timp, România are nevoie de specialişti în cu totul alte domenii. Dacă ne uităm acum de exemplu la universităţile tehnice, o să observăm că a început să crească exornat de mult competiţia la admitere".

Oana Botolan, expert HR, spune că există totuşi alternative pentru tinerii care nu pot profesa în IT. Una dintre acestea ar fi domeniul de marketing.

,, Marketingul a fost întotdeauna atractiv pentru tineri, foarte vizibil, impactul este imediat şi întotdeauna a fost bine văzut ca job", a comentat Oana Botolan pentru ALEPH NEWS

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici