Generaţia Z: Scopul în viaţă, mai important decât banii, pentru fericire

  • Reţetă surprinzătoare pentru fericirea Generaţiei Z: sens, somn şi sprijin social.
  • Un nou sondaj Gallup dezvăluie ingredientele cheie pentru fericirea Generaţiei Z.
  • Sondajul a colectat date de la peste 2.000 de americani cu vârste cuprinse între 12 şi 26 de ani.
6719 afișări
Imaginea articolului Generaţia Z: Scopul în viaţă, mai important decât banii, pentru fericire

Generaţia Z: Scopul în viaţă, mai important decât banii, pentru fericire

Pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 26 de ani, secretul fericirii nu stă neapărat în bani sau statut social, ci mai degrabă într-un sentiment de împlinire şi conexiune, conform Business Insider.

Sondajul arată că 73% din Generaţia Z se declară fericiţi, însă acest procent scade semnificativ pe măsură ce aceştia se apropie de vârsta adultă. Se întâmplă din cauza lipsei unui sentiment că munca sau studiile lor contează cu adevărat.

Aproape jumătate dintre membrii acestei generaţii consideră că activitatea lor zilnică nu le oferă acel sentiment de contribuţie valoroasă sau sens pe care şi-l doresc.

Business Insider a relatat anterior despre noua abordare a Generaţiei Z faţă de locul de muncă, inclusiv despre faptul că această generaţie nu agreează stilul de viaţă corporatist standard de la 9 la 5 şi despre tendinţa lor de a spune liber ce gândesc la locul de muncă.

Generaţia Z are nevoie să simtă că viaţa lor este semnificativă pentru a atinge fericirea, potrivit studiului, şi poate din cauza acestei cerinţe, persoanele din acest grup de vârstă sunt mai puţin susceptibile de a avea sentimente pozitive despre viaţa lor decât membrii generaţiilor mai vechi la aceeaşi vârstă, a declarat Hrynowski pentru CNN.

Cantităţile adecvate de somn şi relaxare s-au clasat pe locul al doilea în topul factorilor care contribuie la fericirea Gen Z.

Cei mai fericiţi membri ai generaţiei sunt, de asemenea, cei care au cele mai multe şanse să simtă dragoste şi sprijin din partea celor apropiaţi.

În schimb, persoanele care se compară cu ceilalţi sunt mai predispuse să simtă frecvent anxietate, potrivit cercetătorilor.

Sondajul a constatat, de asemenea, că membrii Generaţiei Z care se identifică ca fiind LGBTQ+ au cu 16 puncte procentuale mai puţine şanse de a spune că sunt fericiţi - un punct de date important, având în vedere cercetările anterioare ale Gallup care au constatat că până la 1 din 5 membri ai grupului de vârstă se identifică ca fiind gay.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici