Geoană: APIA a fost populată cu toate pipiţele

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la o întâlnire cu agricultorii din judeţul Suceava, că neatragerea de fonduri europene este o frână pentru dezvoltarea agriculturii, arătând că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) "a fost populată cu toate pipiţele".

18 afișări
Imaginea articolului Geoană: APIA a fost populată cu toate pipiţele

Geoană: APIA a fost populată cu toate pipiţele (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a declarat la întâlnirea cu agricultorii suceveni, la care a participat şi ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu, că potenţialul agricol este mult prea puţin valorificat şi că răsuflăm urşuraţi că seceta a fost oprită temporar de ploi, ca acum 200 de ani, când nu erau sisteme de irigaţii.

Liderul PSD a spus că i se pare foarte grav faptul că în prezent, după "o politică bezmetică", mai pot fi irigate doar 60.000 de hectare, în condiţiile în care la sfârşitul guvernării 2004 erau 1,5 milioane de hectare irigate.

"Este de neacceptat ca după doi ani de la integrarea în Uniunea Europeană să nu poţi să atragi fonduri", a afirmat Geoană, adăugând că "APIA a fost populată cu toate pipiţele".

Mircea Geoană a mai criticat şi faptul că banii sunt alocaţi primăriilor "pe culori politice", spunând că "este prea multă politizare în agricultura românească".

Totodată, liderul PSD i-a cerut ministrului Agriculturii, Ilie Sârbu, să pună în aplicare un plan strategic pe termen mediu pentru dezvoltarea sectorului rural, pentru ca toate resursele financiare "să vină într-o logică integrată, pentru dezvoltarea satului românesc"

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici