Germania va susţine Hypo Real Estate prin intrarea statului în acţionariat, urmată de naţionalizare

Guvernul Germaniei a decis să acorde ajutor băncii de credite imobiliare Hypo Real Estate, prin preluarea iniţială a unui pachet de de 8,7% din acţiuni, urmată de naţionalizarea integrală, a anunţat, sâmbătă, instituţia financiară, transmite Reuters.

10 afișări

Hypo a anunţat pierderi înainte de taxe de 5,375 miliarde euro pentru 2008 şi anticipează că va rămâne pe roşu pentru încă doi ani.

Instituţia susţine că are nevoie de ajutorul statului pentru a se încadra în necesarul de capital impus de banca centrală a Germaniei.

Hypo a beneficiat deja de sprijinul statului, prin garanţii guvernamentale de 100 miliarde euro.

Compania este cea mai vizibilă victimă germană a crizei financiare, iar de salvarea ei depinde piaţa obligaţiunilor acoperite din Germania, una dintre cele mai mari la nivel global.

Guvernul de la Berlin face eforturi pentru a grăbi pachetul legislativ de susţinere a băncii, prin care acţionarii actuali vor fi expropriaţi, iar statul va dobânzi controlul integral asupra Hypo Real Estate.

Executivul german pregăteşte, totodată, preluarea unei participaţii de 25% din acţiunile celei de-a doua mari bănci pe plan local, Commerzbank, măsură care face parte dintr-un program de salvare de 18 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici