Germanwings a inaugurat prima cursă aeriană Koln - Cluj-Napoca

Operatorul aerian low-cost Germanwings a inaugurat, joi, prima cursă Koln - Cluj-Napoca, cu care a sosit pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi primarul oraşului Koln, Fritz Schramma.

55 afișări
Imaginea articolului Germanwings a inaugurat prima cursă aeriană Koln - Cluj-Napoca

Germanwings a inaugurat prima cursă aeriană Koln - Cluj-Napoca (Imagine: Mediafax Foto)

Germanwings va opera trei curse săptămânale între cele două oraşe, în zilele de marţi, joi şi vineri, iar în cazul în care cursele vor avea peste 80 la sută grad de ocupare al locurilor frecvenţa zborurilor ar putea fi mărită.

"Ne propunem să transportăm pe relaţia Cluj-Koln un număr de 18-20.000 de pasageri pe an. În funcţie de succesul acestei rute, am putea mări frecvenţa zborurilor şi am putea extinde cursele spre Sibiu", a declarat Joachim Klein, manager director al Germanwings.

El a precizat că a fost ales Clujul ca destinaţie datorită interesului turistic al oraşului.

Cursele sunt operate cu avioane Airbus 319 care au o capacitate de 156 de locuri, iar preţul unui bilet începe de la 19 euro, cu toate taxele incluse.

Primarul din Koln, Fritz Schramma, sosit special la Cluj pentru acest eveniment, şi-a exprimat speranţa ca noua cursă să impulsioneze relaţiile dintre Koln şi Cluj-Napoca, oraşe înfrăţite încă din anul 1976.

La finalul ceremoniei de inagurare a cursei, Fritz Schramma şi primarul Clujului, Emil Boc, au semnat câte o diplomă de atestare a acestui prim zbor.

Germanwings a transportat, anul trecut, opt milioane de pasageri la nivel mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici