Gigă Popescu vrea să construiască un hotel şi o clădire de birouri

Omul de afaceri Gică Popescu vrea să înceapă anul viitor construcţia unui hotel de patru stele în Bucureşti, investiţie estimată la 22 milioane de euro, şi să dezvolte alături de un asociat o clădire de birouri, proiect de 11 milioane de euro.

63 afișări
Imaginea articolului Gigă Popescu vrea să construiască un hotel şi o clădire de birouri

Gigă Popescu vrea să construiască un hotel şi o clădire de birouri (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Construcţia hotelului, amplasat lângă Primăria Sectorului 1, ar putea începe la sfârşitul lunii ianuarie şi s-ar putea încheia în toamna anului 2012, a declarat fostul fotbalist, după o conferinţă de presă.

Totodată, proiectul pe segmentul office ar putea fi iniţiat în vara anului viitor.

Ambele investiţii includ şi valoarea terenurilor, a precizat Popescu.

"Nu se pot face investiţii numai din banii câştigaţi din fotbal", a spus fostul sportiv. Popescu a adăugat că băncile au încredere în relaţia cu el, dar sunt foarte puţine instituţii bancare dispuse să finanţeze proiecte imobiliare în această perioadă.

Omul de afaceri este asociat, împreună cu alţi doi investitori, în firma Doldora Capital, care a dezvoltat centrul comercial Doldora Bazaar din apropierea Pieţei Rahova din Bucureşti, printr-o investiţie de zece milioane de euro. Faza a doua a proiectului, estimată la 20 de milioane de euro, este programată să înceapă în 2011.

Asociaţii lui Popescu din firma Doldora Capital sunt Marius Roatesh şi George Şaguna, fiecare deţinând 37,5% din capital.

Cei doi vor să înceapă în a doua parte a anului viitor un proiect rezidenţial de 500 de apartamente, în zona de Vest a Capitalei, şi aşteaptă răspunsul lui Popescu privind implicarea în această investiţie, estimată la 25 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici