Gigantul petrolier BP reduce 15% din forţa de muncă. 10.000 de persoane vor fi disponibilizate

Compania petrolieră BP va reduce aproximativ 15% din forţa de muncă ca răspuns la criza coronavirusului şi ca parte a planului CEO-ului Bernard Looney de a trece de la petrol şi a gaze la energie regenerabilă, anunţă Reuters.

237 afișări
Imaginea articolului Gigantul petrolier BP reduce 15% din forţa de muncă. 10.000 de persoane vor fi disponibilizate

Gigantul petrolier BP reduce 15% din forţa de muncă. 10.000 de persoane vor fi disponibilizate

Looney le-a spus angajaţilor, într-un apel online, că BP va reduce 10.000 de locuri de muncă din cele 70.100 din prezent.

Cele mai multe locuri de muncă eliminate sunt funcţii de conducere sau administrative şi nu personal operaţional de prim rang, a spus compania. Anunţul vine după cel din aprilie privind reducerea cu 25% a cheltuielilor în 2020, după ce pandemia a adus o scădere fără precedent a cererii de petrol.

BP a mai spus că urmăreşte economii de 2,5 miliarde de dolari până la sfârşitul anului 2021 prin digitalizare şi integrarea afacerilor sale.

Reducerile de locuri de muncă fac parte din demersul lui Looney de a face compania petrolieră de 111 ani mai agilă, pregătind-o pentru trecerea la energie cu emisii reduse de carbon.

Looney a anunţat luna trecută înjumătăţirea echipei de conducere a BP, în conformitate cu planul său de a modela structura companiei.

La scurt timp după preluarea funcţiei în februarie, CEO-ul în vârstă de 49 de ani a spus că a creat 11 divizii pentru a „reinventa” BP şi a demonta structura tradiţională dominată de producţia de petrol şi gaze şi de diviziile de rafinare, marketing şi comercializare.

Şi Chevron Corp, cel de-al doilea mare producător de petrol din SUA, a declarat luna trecută că va reduce între 10% şi 15% din forţa de muncă globală, ca parte a unei restructurări în curs, iar Royal Dutch Shell a iniţiat un program de plecări voluntare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici