Grădinăritul, noua pasiune a românilor: Cât sunt dispuşi să cheltuiască pentru amenajarea grădinilor

Românii sunt dispuşi să cheltuiască între 1.500 şi 8.000 de lei pentru amenajarea grădinii lor, iar interesul pentru întrebuinţarea practică a spaţiului verde de care dispun este în creştere, conform unor rapoarte ale retailerului Praktiker România.

422 afișări
Imaginea articolului Grădinăritul, noua pasiune a românilor: Cât sunt dispuşi să cheltuiască pentru amenajarea grădinilor

Românii sunt dispuşi să cheltuiască între 1.500 şi 8.000 lei pentru amenajarea grădinii lor (Imagine: Shutterstock)

Există două trenduri majore la amenajările de grădină, şi anume foişoarele şi serele, potrivit sursei citate. În Bucureşti, de exemplu, există foarte multe cereri pentru foişoarele confecţionate din lemn.

Atunci când optează pentru sere, românii au în vedere mai ales aspectul practic al acestora. Cultivarea legumelor şi fructelor în propriile gospodării este privită tot mai des ca o necesitate şi un hobby, deopotrivă.

Faţă de anii anteriori, în 2012 a crescut cererea de sere şi mini-sere deja confecţionate din polypropilenă sau plexiglass. Alături de acestea, românii investesc şi în sistemele de irigare.

"În perioada de vară, lunile iulie-august, amenajările exterioare deţin cea mai mare pondere din vânzările înregistrate de Praktiker România, fiind mult mai complexe şi mai solicitante decât cele interioare. Valoarea medie a cheltuielilor cu amenajarea şi întreţinerea grădinilor se situează între 1.500 şi 8.000 de lei, în funcţie de preferinţele şi hobby-urile clienţilor, dar şi de spaţiul de care aceştia dispun", a declarat marţi într-un comunicat Cornelia Gheorghe, director de achiziţii la Praktiker România.

Cu 27 de magazine de bricolaj în ţară şi în Bucureşti, Praktiker comercializează peste 40.000 de produse, incluzând materiale de construcţii, decoraţiuni pentru interior şi exterior, produse sanitare, mobilă, electronice şi electrocasnice şi produse pentru grădinărit.

Praktiker concurează în România cu Dedeman, Bricostore, BauMax, Hornbach şi OBI.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici