Grecia acorda României un sprijin de 70,5 milioane de euro

Ministrul de Externe, Adrian Cioroianu, a anunţat, joi, la finalul unei întrevederi cu ministrul elen de Externe, Dora Bakoyannis, că Grecia va acorda României un sprijin de 70,5 milioane de euro, urmare a prelungirii cu cinci ani a planului elen de reconstrucţie şi dezvoltare economică în Balcani.

2 afișări
Imaginea articolului Grecia acorda României un sprijin de 70,5 milioane de euro

Ministrul elen de Externe, Dora Bakoyannis

Ministrul român a spus că nu a fost stabilită data la care vor fi primiţi banii, dar a precizat că aceştia vor fi alocaţi unor proiecte importante de dezvoltare a infrastructurii.

Dora Bakoyannis a explicat la rândul ei existenţa acestui program prin dorinţa Greciei de dezvoltare în Balcani a infrastructurii, precum şi a comunităţii de afaceri zonale.

Adrian Cioroianu a mai spus că în urma discuţiei cu omologul elen a convenit revitalizarea trilateralei Bulgaria-Grecia-România, precum şi stabilirea unui calendar de consultări periodice la nivel de directori între cele două ministere.

De asemenea, au fost discutate aspecte referitoare la organizarea summit-ului NATO de la Bucureşti, situaţia din Balcani şi necesitatea unei abordări comune a unei politici cristalizate atât a României şi Greciei cât şi a Uniunii Europene în zona Mării Negre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici