Grecia ameninţă evazioniştii bogaţi cu vânzarea proprietăţilor din Insulele Egee

Ministerul de Finanţe din Grecia a ameninţat, vineri, că va confisca şi va scoate la licitaţie proprietăţile imobiliare pe care evazioniştii bogaţi le deţin în Insulele Egee, regiune turistică foarte populară.

25 afișări
Imaginea articolului Grecia ameninţă evazioniştii bogaţi cu vânzarea proprietăţilor din Insulele Egee

Grecia ameninţă evazioniştii bogaţi cu vânzarea proprietăţilor din Insulele Egee (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

Veriifcările Ministerului de Finanţe au evidenţiat că 990 de greci, cu datorii de peste 6,7 milioane de euro constând din taxe neplătite, deţin 2.917 proprietăţi imobiliare pe insulele din Marea Egee, ca Mykonos sau Santorini. Valoarea acestor proprităţi este estimată la peste 288 de milioane de euro.

Autorităţile elene au acordat evazioniştilor termen până la 20 iulie pentru plata datoriilor.

"După această dată vor exista proceduri urgente de plată forţată şi chiar vânzări prin licitaţie", a anunţat Ministerul.

Evaziunea fiscală atinge cote ridicate în Grecia, mai ales din partea celor cu venituri ridicate, ca medicii sau avocaţii.

Valoarea totală a amenzilor pentru încălcări ale legislaţiei fiscale a crescut la 1,83 miliarde de euro în prima jumătate a anului, de la 895 de milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici