Grecia ar trebui să declare insolvenţa, consideră un oficial al Bundesbank

Grecia ar trebui să declare insolvenţa, decizie care ar servi drept avertisment pentru alte state aflate într-o situaţie dificilă, a declarat Thilo Sarrazin, membru al consiliului director al Bundesbank, banca centrală a Germaniei, potrivit agenţiei AFP, preluată de Les Echos.

70 afișări
Imaginea articolului Grecia ar trebui să declare insolvenţa, consideră un oficial al Bundesbank

Grecia ar trebui să declare insolvenţa, consideră un oficial al Bundesbank (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dacă Grecia nu îşi poate finanţa datoriile, "ar trebui să facă ceea ce fac toţi datornicii, să declare insolvenţa", potrivit oficialului german.

"Ar servi drept un bun exemplu care să avertizeze alte state europene cu posibile probleme", consideră Sarrazin.

Fără a numi ţările la care se referă, el a arătat că "Olanda, Germania, Austria, Belgia şi Luxemburgul nu vor avea astfel de probleme, deoarece au o altă mentalitate".

Oficialul german consideră că situaţia actuală din Grecia "nu reprezintă niciun pericol iminent pentu moneda euro".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici