Grindeanu, despre eliminarea taxei de pod de la Cernavodă: Doar dacă se asigură compensarea banilor

Taxa de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR, iar eliminarea ei nu poate fi realizată decât dacă banii sunt compensaţi din altă parte, spune ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Dacă se vine cu compensarea din altă parte acestei sume, nu am niciun fel de problemă”.

964 afișări
Imaginea articolului Grindeanu, despre eliminarea taxei de pod de la Cernavodă: Doar dacă se asigură compensarea banilor

Grindeanu, despre eliminarea taxei de pod de la Cernavodă: Doar dacă se asigură compensarea banilor

„Există diverse forme în ţările care au infrastructură dezvoltată de a se lua taxe. România nu are o asemenea infrastructură şi nu poate percepe taxe separate pe o autostradă, când tu nu ai o autostradă cap-coadă. Această taxă de la podul de la Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR. Mie nu mi-ar displăcea acestei taxe, dar dacă mi se asigură la Transporturi, la CNAIR, finanţarea şi compensarea acestei sume din altă parte”, spune Sorin Grindeanu.

MInistrul Transporturilor afirmă că nu poate priva, în acest moment, CNAIR-ul de peste 30 de milioane de lei.

„Nu pot. Dacă se vine cu compensarea din altă parte acestei sume, eu nu am niciun fel de problemă. (...) E foarte uşor să tăiem non-stop. Această sumă de unde o iau?”, încheie Grindeanu.

În Parlament există un proiect de lege al PNL care prevede eliminarea taxei de pod de la Cernavodă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici