Grupul Slavia Capital a cumpărat divizia românească de credite de consum a KBC

Grupul Slavia Capital, specializat în managementul portofoliilor de credite neperformante şi active riscante, a cumpărat divizia românească de credite de consum KBC Consumer Finance IFN a grupului financiar belgian KBC.

110 afișări

Achiziţia a fost realizată prin intermediul firmelor Loan Management şi Asset Portfolio Servicing România, deţinute de Slavia Capital.

Denumirea KBC Consumer Finance IFN va fi schimbată în APS Consumer Finance IFN, potrivit unui comunicat al Asset Portfolio Servicing România, companie care administrează portofolii de împrumuturi cu valoare nominală de 111 milioane de euro.

Preluarea diviziei KBC asigură o platformă "ideală" pentru dezvoltarea unui rol important în achiziţia şi managementul activelor în domeniul tranzacţiilor cu datorii neperformante din România, se arată în comunicat.

Tranzacţia a fost anunţată joi de ZF.

Loan Management este un grup de investiţii administrat de Asset Portfolio Servicing şi Slavia Capital, destinat plasamentelor în portofolii de datorii neperformante şi în industria serviciilor financiare din Europa Centrală şi de Sud-Est. Loan Management administrează portofolii de credite neperformante cu valoare nominală de peste 145 milioane de euro.

Asset Portfolio Servicing este o companie de managementul activelor cu activităţi în administrarea portofoliilor de împrumuturi neperformante şi tranzacţii cu datorii individuale cu probleme. APS are birouri la Praga, Varşovia, Bratislava şi Bucureşti. Valoarea nominală totală a portofoliilor de credite neperformante administrate de APS depăşeşte 690 de milioane de euro.

Grupul KBC este prezent în România şi în sectorul leasingului, prin firma Romstal Leasing, pe piaţa de capital, prin KBC Securities, şi pe cea de a brokerajului de asigurări, prin INK Insurance Broker.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici