Guvernele român şi ungar decid deschiderea pieţei muncii

Guvernul României şi cel al Ungariei vor semna, miercuri, la Sibiu, un acord de extindere a domeniilor în care românii pot fi angajaţi în Ungaria fără un permis de muncă.

3 afișări
Imaginea articolului Guvernele român şi ungar decid deschiderea pieţei muncii

Guvernele român şi ungar decid deschiderea pieţei muncii

Guvernul României şi cel al Ungariei vor organiza la 14 noiembrie, la Sibiu, a treia şedinţă comună pentru discutarea şi aprobarea unor proiecte bilaterale în domeniile politic, social, economic şi cultural.

Secretarul de stat în Secretariatul General al Guvernului, Attila Cseke, a decarat că este de aşteptat ca la şedinţa comună a celor două Guverne să se anunţe şi deschiderea "mai largă" a pieţei muncii ungare pentru lucrătorii români.

În prezent, cetăţenii români pot fi angajaţi în Ungaria, fără permis de muncă, în doar patru domenii care includ 254 de specializări. În alte domenii, muncitorii români pot fi angajaţi doar dacă deţin un permis de muncă, iar piaţa ungară nu dispune de specialişti proprii în acele profesii.

"Pentru cetăţenii români, piaţa forţei de muncă este liberă în Ungaria în patru domenii cu 254 de specializări. Pentru celelalte domenii, dacă un cetăţean român doreşte să se angajeze în Ungaria îi trebuie permis de muncă, eliberat numai după un studiu al pieţei forţei de muncă ce indică necesarul de specialişti. Dorim o extindere a domeniilor", a spus Cseke.

Membrii celor două Guverne vor semna şi un document de susţinere a aderării României la Spaţiul Schengen, pe baza experienţei autorităţilor ungare, precum şi protocoale de colaborare în domenii legate de justiţie, muncă, ajutor de stat, comunicaţii şi învăţământ.

Ei vor discuta şi despre armonizarea politicilor de dezvoltare şi acţiuni de colaborare în infrastructură, apărare, afaceri interne şi externe, cultură, mediu, dezvoltare rurală, minorităţi naţionale şi întreprinderi mici şi mijlocii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici