Guvernul alocă bani pentru Autostrada Moldovei şi pentru calea ferată Predeal-Bucureşti–Constanţa

  • Guvernul alocă bani pentru Autostrada Moldovei, centura oraşului Gura Humorului şi calea ferată Predeal-Bucureşti–Constanţa
  • Anunţul a fost făcut joi, la începutul şedinţei de Guvern.
  • Pentru fiecare proiect sunt alocate cel puţin 500 de milioane de euro.
965 afișări
Imaginea articolului Guvernul alocă bani pentru Autostrada Moldovei şi pentru calea ferată Predeal-Bucureşti–Constanţa

Guvernul alocă bani pentru Autostrada Moldovei şi pentru calea ferată Predeal-Bucureşti–Constanţa

Pentru Autostrada Moldovei va fi alocată suma de 600 de milioane de euro.

„O veste bună vine de la Ministerul Transporturilor pentru Autostrada Moldovei: venim cu o finanţare de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

O suma asemănătoare va fi alocată pentru lucrarea de la centura oraşului Gura Humorului.

„Tot în regiunea Moldovei avem alt proiect rutier important, de peste 550 de miloane de euro – centura de ocolire a oraşului Gura Humorului. Este o lucrare care va debloca semnificativ traficul de pe un drum naţional extrem de circulat din zonă”, a explicat premierul.

Alte fonduri vor fi alocate domeniului feroviar.

„Aprobăm modernizarea secţiunii de cale ferată Predeal – Bucureşti – Constanţa, proiect de 500 de milioane de euro. Asta ne va permite să mergem cu trenul din Bucureşti la munte şi la mare cu o viteză apropiată de ceea ce se întâmplă azi în restul ţărilor europene”, a precizat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici