Guvernul cere contabilizarea bacşişului în cazinou

Bacşişurile oferite la cazinou crupierilor, ospătarilor şi casierilor vor fi evidenţiate separat în contabilitate şi considerate venituri ale organizatorului, putând fi împărţite angajaţilor de către conducere, iar personalul care deserveşte sala va fi obligat să poarte doar uniforme fără buzunare.

21 afișări
Imaginea articolului Guvernul cere contabilizarea bacşişului în cazinou

Guvernul cere contabilizarea bacşişului în cazinou (Imagine: Mediafax Foto)

Condiţiile sunt introduse în normele de aplicare a ordonanţei privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, aprobate de Guvern prin hotărâre.

"Bacșișurile oferite de participanții la joc salariaților sunt considerate venituri ale organizatorului jocurilor de noroc și pot fi împărțite de conducere salariaților. Bacșișurile vor fi evidențiate separat în contabilitate. Personalul care deservește sala de joc (crupieri, inspectori de masă, casieri, ospătari și alții asemenea) trebuie să poarte în timpul serviciului uniforme fără buzunare", se arată în hotărârea Guvernului.

Jocurile de noroc pot fi organizate numai în baza licenţei emise de Ministerul Finanţelor, pentru activități loto, cazinou, pariuri mutuale, pariuri în cotă fixă, slot-machine, bingo în săli de joc şi prin intermediul sistemelor rețelelor de televiziune. Un operator economic care intenționează să organizeze două sau mai multe jocuri de noroc este obligat să solicite licență pentru fiecare activitate în parte.

Licența se acordă individual, este valabilă pentru o perioadă de cinci ani de la data și netransmisibilă.

În situația în care operatorii nu fac dovada plății taxei aferente licenței de organizare a jocurilor de noroc pentru primul an până la data de 25 inclusivă a lunii următoare celei în care documentația a fost avizată, aprobarea se revocă de drept.

Pentru anul 2009, taxele aferente licenței de organizare şi exploatare a jocurilor de noroc pentru fiecare joc de noroc pentru care Loteria Română beneficiază de licență se achită numai pentru trimestrul IV, respectiv 25% din taxele anuale datorate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici