Guvernul de la Lisabona: Portugalia nu este presată de Germania şi Franţa să ceară ajutor financiar extern

Portugalia nu este presată de Germania şi Franţa să ceară sprijin financiar din partea Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional, aşa cum au făcut Grecia şi Irlanda, pentru a tempera temerile legate de datoriile statului, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Lisabona.

33 afișări
Imaginea articolului Guvernul de la Lisabona: Portugalia nu este presată de Germania şi Franţa să ceară ajutor financiar extern

Portugalia nu este presată de Germania şi Franţa să ceară ajutor financiar extern (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Publicaţia germană Der Spiegel a indicat că Berlinul şi Parsiul presează Portugalia să accepte asistenţă financiară internaţională cât mai curând posibil pentru a preveni propagarea crizei datoriilor, potrivit Reuters.

"Povestea nu are niciun fundament, este falsă", a afirmat purtătorul de cuvânt. El a adăugat că Portugalia se concentrează pe sprijinirea creşterii economice.

De asemenea, în Germania, un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe a declarat că Berlinul nu face presiuni asupra nimănui pentru a accepta ajutor.

Investitorii sunt tot mai îngrijoraţi că Portugalia nu va mai putea să acceseze finanţare de pe pieţe. Într-un sondaj realizat săptămâna trecută de Reuters, majoritatea economiştilor chestionaţi au afirmat că se aşteaptă ca Lisabona să se regăsească în situaţia de a avea nevoie de ajutor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici