Guvernul francez a salvat două fabrici de aluminiu, care urmau să fie închise de grupul Rio Tinto

Guvernul francez a reuşit să salveze de la închidere două fabrici de produse din aluminiu deţinute în Franţa de gigantul minier Rio Tinto, care vor fi preluate în parteneriat de compania germană Trimet şi grupul Electricite De France (EDF), controlat de stat.

197 afișări

Astfel, Trimet a anunţat sâmbătă că va prelua 65% din acţiunile societăţilor aflate în dificultate, restul de 35% revenind EDF. Valoarea tranzacţiei nu a fost anunţată public, potrivit Wall Street Journal.

Cele două companii s-au angajat la investiţii de 200 milioane euro pentru modernizarea celor două uzine, care ar fi urmat să fie închise de grupul anglo-australian Rio Tinto deoarece în prezent nu sunt profitabile.

Guvernul francez, care a intermediat preluarea, a profitat de moment pentru a reafirma că Franţa rămâne atractivă pentru investitori, iar industria naţională are un vitor.

"Această operaţiune menţine capacitatea de producţie de aluminiu în Franţa, crucială pentru ţară şi pentru industria energetică", a declarat premierul francez Jean-Marc Ayrault, care a participat sâmbătă la ceremonia de semnare a acordului, organizată la una dintre fabrici.

Guvernul francez încearcă să revigoreze economia, care a intat în recesiune în acest an. Şomajul este la maximul ultimilor 15 ani, de 10,9%, şi se menţine la cote ridicate încă din 2009.

Ayrault a adăugat că BPI, banca de investiţii a statului francez, ar putea prelua în viitor o participaţie minoritară la parteneriatul Trimet-EDF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici