Guvernul portughez ar putea anunţa un pachet de măsuri de austeritate

Autorităţile portugheze ar putea anunţa joi, 13 mai, un pachet de măsuri de austeritate axat pe creşterea generală a impozitelor, pentru a reduce deficitul public, potrivit presei locale.

19 afișări
Imaginea articolului Guvernul portughez ar putea anunţa un pachet de măsuri de austeritate

Guvernul portughez ar putea anunţa un pachet de măsuri de austeritate (Imagine: Mediafax Foto)

"Toate impozitele vor creşte", titrează Diario de Noticias, o publicaţie portugheză de referinţă, într-un articol cu titlul "Şoc fiscal". De altfel, măsurile de austritate fac subiectul tuturor cotidianelor locale, eclipsând vizita Papei Benedict XVI în Portugalia.

Astfel, salariile lunare vor fi reduse cu până la 1,5%, indică publicaţia Publico. În plus, presa vehiculează ideea că autorităţile vor impune un impozit extraordinar pe salarii, menajând, însă, cele mai mici venituri, şi vor ridica Taxa pe Valoare Adăugată de la 20% la 21%. Guvernul va creşte, de asemenea, impozitele pe veniturile companiilor.

Totodată, remuneraţiile miniştrilor, deputaţilor, directorilor de companii de stat şi ale reprezentanţilor autorităţilor locale vor fi diminuate cu 5%.

Deficitul public al Portugaliei a crescut în 2009 nivelul istoric de 9,4% din Produsul Intern Brut (PIB), iar datoria publică s-a situat la 76,6% din PIB, urmând să crească la 86% din PIB în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici