Guvernul pune acciză de 100 euro la băuturi fermentate

Guvernul va introduce o acciză de 100 euro/hl de produs la băuturile fermentate altele decât bere şi vin, precum cidrul şi băuturi fermentate din fructe, şi va majora acciza cu 100 euro, la 165 euro/hl, la produsele intermediare, care fac parte din aceeaşi categorie, dar au o mai mare alcoolemie.

233 afișări
Imaginea articolului Guvernul pune acciză de 100 euro la băuturi fermentate

Guvernul pune acciză de 100 euro la băuturi fermentate (Imagine: Mediafax Foto)

Accizele vor fi majorate prin ordonanţa de urgenţă privind combaterea evaziunii fiscale, care va fi aprobată de Guvern în şedinţa de săptămâna viitoare.

Proiectul de act normativ prevede că pentru băuturi fermentate liniştite, altele decât bere şi vinuri, va fi percepută o acciză de 100 euro/hectolitru de produs, iar pentru produse intermediare acciza va fi de 165 euro/hl de produs.

În prezent, pentru băuturi fermentate liniştite nu este percepută nicio acciză, în timp ce pentru produse intermediare este aplicată o taxă de 65 euro/hl de produs.

Din categoria băuturilor fermentate liniştite fac parte cidrul şi băuturile fermentate din fructe, produsele intermediare având o mai mare alcoolemie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici