Guvernul s-a angajat să finalizeze până la 1 octombrie legea salarizării unice

Guvernul s-a angajat la negocierile cu FMI să finalizeze până la 1 octombrie legea salarizării unice şi până la finele anului legea privind sistemul public de pensii, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea.

49 afișări
Imaginea articolului Guvernul s-a angajat să finalizeze până la 1 octombrie legea salarizării unice

Guvernul s-a angajat să finalizeze până la 1 octombrie legea salarizării unice (Imagine: Mediafax Foto)

Pogea a mai arătat că, până la finele lunii noiembrie, guvernul va finaliza şi legea responsabilităţii fiscale, care va permite, printre altele, elaborarea de bugete multianuale şi a unui cadru de cheltuieli pe termen lung.

Potrivit ministrului, aceste măsuri au fost negociate la încheierea acordului cu Fondul Monetar Internaţional.

În ceea ce priveşte scrisoarea trimisă către Fondul Monetar Internaţional, ministrul a precizat că, din discuţiile cu Fondul, termenul pentru primirea unui răspuns era de 14-15 aprilie.

Pogea a arătat că scrisoarea urmează să fie returnată Ministerului Finanţelor pentru semnare, iar apoi va fi trimisă Comisiei Europene pentru a fi aprobată în cadrul Consiliului Ecofin, care va avea loc în perioada 4-5 mai.

"Scrisoarea va fi semnată de ministrul Finaţelor Publice şi guvernator (guvernatorul BNR, Mugur Isărescu - n.r.) şi apoi va fi trimisă Comisiei Europene pentru a fi aprobată în cadrul Ecofin", a spus Pogea.

Executivul a primit avizul de principiu al FMI pentru încheierea acordului de împrumut, iar forma finală a scrisorii de intenţie va fi stabilită la jumătatea lunii aprilie, urmând ca documentul să fie aprobat în board-ul Fondului la 4-5 mai, a declarat săptămâna trecută premierul Emil Boc.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici