Guvernul şi FMI au convenit asupra unui deficit sub 6% din PIB în 2010

Guvernul şi Fondul Monetar Internaţional (FMI) au convenit scăderea deficitului bugetar în 2010 la sub 6% din PIB, faţă de 7,3% din PIB acceptat pentru 2009, prin diminuarea deficitului structural cu 2-2,5 puncte din PIB, a anunţat, luni, instituţia financiară internaţională.

20 afișări
Imaginea articolului Guvernul şi FMI au convenit asupra unui deficit sub 6% din PIB în 2010

Guvernul şi FMI au convenit asupra unui deficit sub 6% din PIB în 2010 (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Şeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că pe partea de venituri lucrurile nu se vor îmbunătăţi foarte mult, explicând astfel diferenţa între reducerea deficitului bugetar şi cea a deficitului structural.

Surse guvernamentale au declarat anterior pentru MEDIAFAX că Executivul şi FMI au convenit scăderea deficitului bugetar în 2010 la sub 6% din PIB.

"Scăderea deficitului la sub 6% din PIB este condiţionată de o reducere a deficitului structural cu 2,5% din PIB, prin limitarea cheltuielilor care nu sunt legate de ciclurile economice, adică prin reforme structurale", au afirmat sursele guvernamentale.

Pentru acest an, FMI a fost de acord cu o creştere a deficitului bugetar la 7,3% din PIB, de la proiecţia anterioară de 4,6%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici