Guvernul susţine că nevoia de finanţare publică pentru 2017 este mai mică decât cea din 2016

Guvernul precizează că nivelul împrumuturilor din primul trimestru al lui 2017, raportat la Produsul Intern Brut, este comparabil cu cel al anilor anteriori. Banii împrumutaţi vor fi utilizaţi pentru proiecte de dezvoltare.

597 afișări
Imaginea articolului Guvernul susţine că nevoia de finanţare publică pentru 2017 este mai mică decât cea din 2016

Guvernul susţine că nevoia de finanţare publică pentru 2017 este mai mică decât cea din 2016

Nevoia de finanţare publică pentru 2017 este mai mică decât cea din 2016, dar fiecare guvern are propria strategie de atragere de finanţare, care se bazează pe oportunităţile oferite de piaţa internaţională şi naţională, se arată într-un comunicat al Executivului.

Toate împrumuturile sunt contractate conform Programului Indicativ de Finanţare pentru anul 2017, care poate fi consultat pe site-ul MFP. Este o practică uzuală, pentru multe state membre UE, să contracteze împrumuturi pentru finanţarea deficitului bugetar şi pentru refinanţarea altor împrumuturi ajunse la scadenţă.

Împrumuturile contractate acum de Guvern s-au făcut pe termen lung, la costuri reduse (emisiunea de eurobonduri din data de 11.04.2017 a fost realizată, de altfel, la cel mai bun randament istoric pentru România). Sumele obţinute vor fi utilizate pentru proiecte de dezvoltare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici