Guvernul vrea să diminueze capitalul FP

Guvernul vrea să diminueze capitalul social al Fondului Proprietatea (FP) cu 3,9%, respectiv 555,4 milioane lei, deoarece statul nu are bani pentru plata acţiunilor subscrise, a declarat, miercuri, Mircea Ursache, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Fondului.

57 afișări
Imaginea articolului Guvernul vrea să diminueze capitalul FP

Guvernul vrea să diminueze capitalul FP (Montaj foto)

Astfel, capitalul ar urma să fie redus de la 14,24 miliarde lei la 13,68 miliarde lei.

"Vom prezenta în Parlament, la prima sesiune din septembrie, o serie de amendamente la Ordonanţa 81 din 2007, pentru reducerea capitalului social al Fondului Proprietatea, deoarece resursele financiare pentru completarea capitalului din partea acţionarului majoritar, Ministerul Finanţelor, nu există. Aceastea amendamente le aducem pentru că altfel nu putem să acordăm dividendele din profitul de anul trecut", a afirmat Ursache.

Documentul de propunere a amendamentelor este semnat de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, ministrul Economiei, Adriean Videanu, preşedintele AVAS, Mircea Ursache şi de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituiera Proprietăţilor, Anca Gianina Opre.

Declaraţiile lui Ursache confirmă informaţiile privind reducerea capitalului social prezentate de MEDIAFAX în luna iunie.

Ministerul Finanţelor Publice deţine 65,87% din acţiunile Fondului proprietatea, restul de 34,13% din titluri fiind în posesia a 2.491 de acţionari privaţi. Participaţiile acţionarilor privaţi vor creşte în cazul în care acţiunile subscrise de Ministerul Finanţelor vor fi anulate.

Fondul Proprietatea (FP) a publicat, vineri, o a doua somaţie către Ministerul Finanţelor Publice (MFP), cerând ca instituţia să plătească, până la 30 septembrie, suma de 532,7 milioane lei reprezentând acţiunile subscrise dar neachitate, iar în caz contrar va acţiona ministerul în justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici