Harris: Ministrul britanic al Energiei va discuta la Bucureşti despre decizia privind Nabucco

Ministrul britanic al Energiei, Edward Davey, va discuta în vizita sa la Bucureşti despre viitorul Coridorului Sudic după decizia privind TAP şi Nabucco, dar şi despre exploatarea gazelor de şist şi energia nucleară, afirmă ambasadorul Martin Harris.

324 afișări
Imaginea articolului Harris: Ministrul britanic al Energiei va discuta la Bucureşti despre decizia privind Nabucco

Martin Harris (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Acestea sunt câteva dintre temele pe care ministrul britanic al Energiei, Ed Davey, le va discuta pe parcursul vizitei sale la Bucureşti. Acestea sunt întrebări foarte importante pentru viitorul politicii energetice: cum să explorezi şi să exploatezi gazele de şist într-un mod sigur, cum să dezvoltăm energia nucleară, care este viitorul Coridorului Sudic după decizia privind TAP şi Nabucco, cum stabilim un plafon pentru reducerea emisiilor de carbon pentru a avea un impact asupra încălzirii globale? Sper că România şi Marea Britanie îşi pot uni forţele pentru a le răspunde", afirmă ambasadorul britanic la Bucureşti într-un comentariu postat marţi pe blogul său.

Harris arată că România este foarte bine poziţionată pentru a avea succes într-un viitor bazat pe energii regenerabile, cu emisii reduse de carbon, având resurse importante în domeniile hidro şi nuclear.

"Centrala de la Cernavodă este una dintre cele mai eficiente dintre cele care folosesc reactoarele CANDU, iar România, ca şi Regatul Unit, are în plan noi investiţii în domeniul nuclear. Marea Britanie investeşte un miliard de lire într-un centru avansat de cercetare pentru dezvoltarea tehnologiilor cu emisii reduse de carbon pentru industria auto, inclusiv Ford, al cărui motor premiat pentru B-Max a fost proiectat în Regatul Unit şi este produs la Craiova", adaugă ambasadorul Harris.

El mai punctează că România şi-ar putea asigura în anii următori o creştere anuală de 0,5% a PIB-ului său numai din tranzacţionarea certificatelor verzi, fiind una dintr eţările care va beneficia cel mai mult de pe urma obiectivului UE de a-şi reduce emisiile de CO2 cu 30% până în 2020.

Potrivit Ambasadei Britanice, Davey are programate marţi la Bucureşti întrevederi cu premierul Victor Ponta, cu ministrul Energiei, Constantin Niţă, cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, cu Gheorghe Duţu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, precum şi o întâlnire cu reprezentanţi ai domeniului energiei, atât din mediul privat, cât şi de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici