Hewlett-Packard a avut cea mai mare pierdere trimestrială din ultimii 20 de ani

Hewlett-Packard (HP) a raportat joi cea mai mare pierdere trimestrială din peste două decenii, de 8,86 miliarde de dolari, în urma scăderii cererii de computere personale şi servicii pentru companii, care scoate în evidenţă dificultăţile întâmpinate în încercarea de redresare a operaţiunilor.

214 afișări
Imaginea articolului Hewlett-Packard a avut cea mai mare pierdere trimestrială din ultimii 20 de ani

Hewlett-Packard a avut cea mai mare pierdere trimestrială din ultimii 20 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vânzările au atins 29,7 miliarde de dolari în trimestrul al treilea fiscal încheiat în iulie şi au confirmat estimările analiştilor, transmite Bloomberg.

Compania a înregistrat o pierdere netă de 8,86 miliarde de dolari în intervalul menţionat, cea mai mare după 1989, care a inclus costuri de revizuire în scădere a valorii serviciilor pentru companii, precum şi cheltuielile legate de pachetele compensatorii pentru pensionări anticipate.

Rezultatele au fost afectate de condiţiile economice dificile la nivel mondial, clienţii hotărând mai greu să facă o achiziţie, a declarat directorul financiar Cathie Lesjak.

"HP a pierdut cotă de piaţă pe toate segmentele de piaţă corporate", a declarat Abhey Lamba, analist la Mizuho Securities USA în New York.

Acţiunile Hewlett-Packard sunt în scădere cu 5,4% în tranzacţiile electronice de la New York, declinul din acest an fiind de 25%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici