Hidroelectrica iese din insolvenţă după patru ani de la decizia luată de guvern, care a stârnit revolta bancherilor şi a ”băieţilor deştepţi” din energie

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în iunie 2012 în urma unei decizii extrem de controversate luate de premierul Ponta, care tocmai se instalase la Palatul Victoria. Prin insolvenţă, compania putea să îşi cureţe contractele cu "băieţii deştepţi", cei care luau energie la un preţ mic şi o vindeau în piaţă la un preţ mai mare, scrie Ziarul Financiar.

3266 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica iese din insolvenţă după patru ani de la decizia luată de guvern, care a stârnit revolta bancherilor şi a ”băieţilor deştepţi” din energie

Hidroelectrica a ieşit din insolvenţă după patru ani de la una din cele mai controversate decizii luate de un guvern, care a stârnit revolta bancherilor şi a ”băieţilor deştepţi” din energie (Imagine Silviu Matei / Mediafax Foto)

Potrivit Ziarul Financiar, intrarea în insolvenţă a prins compania cu credite foarte mari la bănci pe care le-a rambursat în timp, ceea ce a stârnit mânia bancherilor care s-au trezit cu banii daţi înapoi, fără să aibă o altă alternativă de plasare a lor.

Decizia de a intra în insolvenţă luată la nivel înalt a produs un fior pe piaţa companiilor de stat mai ales în relaţia cu băncile şi furnizorii. Dacă Hidroelectrica putea să intre în insolvenţă pentru a-şi curăţa contractele, atunci oricare altă firmă de atat putea să facă acelaşi lucru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici