Hidroelectrica negociază cu trei firme româneşti achiziţia unui proiect eolian

Hidroelectrica negociază cu trei companii româneşti achiziţia unui proiect eolian, cu o capacitate instalată de până la 100 MW, primul de acest tip al companiei, a declarat, joi, directorul general al producătorului de electricitate, Mihai David.

66 afișări
Imaginea articolului Hidroelectrica negociază cu trei firme româneşti achiziţia unui proiect eolian

Hidroelectrica negociază cu trei firme româneşti achiziţia unui proiect eolian

David a afirmat, după o şedinţă a comisiei româno-sârbe privind exploatarea energetică de la Porţile de Fier, că producţia eoliană este "un sport unde nu ne naştem învăţaţi", şi că într-o primă fază compania doreşte achiziţia celui mai bun dintre cele trei proiecte.

El nu a oferit detalii privind identitatea celor trei firme sau suma pe care compania de stat ar fi dispusă să o aloce acestei investiţii.

Şeful Hidroelectrica a făcut publică la începutul lunii noiembrie intenţia companiei de a începe negocieri pentru o achiziţie pe segmentul eolian.

Totodată, Hidroelectrica va construi anul viitor prima centrală pe biomasă din portofoliu, în care estimează că va investi 40 de milioane de euro.

Compania intenţionează să construiască cinci centrale pe biomasă, iar investiţiile viitoare vor viza producţia de electricitate în hidrocentrale, centrale pe biomasă şi parcuri eoliene. Investiţiile în centralele pe biomasă vor totaliza 200 milioane euro, câte 40 milioane euro pentru fiecare centrală.

Hidroelectrica, deţinută de Ministerul Economiei, a asigurat anul trecut 26,4% din consumul de energie la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici