Video Hidroelectrica: Sunt semnale pozitive de la UE pentru construcţia de noi hidrocentrale pe Dunăre

România are semnale pozitive de la autorităţile europene şi statele riverane Dunării în privinţa intenţiei de a costrui, împreună cu Bulgaria, noi hidrocentrale pe Dunăre, a declarat, marţi, directorul de exploatare al Hidroelectrica, Dragoş Zachia.

218 afișări

"Au fost deja discuţii cu Bulgaria pentru derularea de proiecte în aval de Porţile de Fier 2, respectiv la Turnu-Măgurele, Măcin şi Silistra-Călăraşi", a spus Zachia la conferinţa Mediafax Talks about Energy.

Pe lângă aceste proiecte, Hidroelectrica derulează investiţii de reabilitate a unor unităţi mai vechi, precum şi de noi unităţi de producţie a electricităţii.

Astfel, compania intenţionează să investească anual peste 300 milioane de euro, din care 60% în capacităţi noi, iar 40% în reabilitatea unor grupuri vechi.

"În 2025 vrem să avem în exploatare 60% din potenţialul hidroenegertic amenajabil", a adăugat Zachia.

De asemenea, pentru perioada 2009-2012 Hidroelectrica are lucrări în derulare în valoare de 560 milioane de euro, în urma cărora estimează că va suplimenta producţia de electricitate cu 1 TWh pe an.

Compania este deţinută de stat, prin intermediul Ministerului Economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici