- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.03.2019, 23:03)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Holcim a detectat un camion cu deşeuri cu radiaţii peste limitele fondului natural
În dimineaţa zilei de marţi, în timpul controlului pentru a permite accesul unui transport de deşeuri municipale sortate, destinate co-procesării la fabrica de ciment Holcim din Aleşd, Bihor, sistemul automat de scanare a detectat un nivel peste limitele fondului natural de radiaţii.
1687 afișări

Holcim a detectat un camion cu deşeuri cu radiaţii peste limitele fondului natural
Un comunicat al Holcim informează că în baza procedurilor standard ale companiei, autocamionul a fost transferat în siguranţă către zona specială de carantină. Autorităţile au fost informate prompt de către reprezentanţii companiei.
Autorităţile competente au realizat la faţa locului verificările prevăzute de lege. În urma constatărilor, au decis că încărcătura din camion nu prezintă risc pentru sănătatea publică şi mediu şi au dispus returnarea acesteia la expeditor. În prezent, încărcătura nu se mai află în perimetrul fabricii Holcim România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Starul porno Stormy Daniels îl ironizează pe „micuțul” Trump
-
Andrew şi Tristian Tate, puşi în libertate. Judecătorii au decis plasarea lor în arest la domiciliu
-
TRUMP A CEDAT. Va apărea în instanţă, la New York City
-
Războiul din Ucraina, anul 2, ziua 36. Zelenski promite să învingă „răul rusesc” / Ruşii au atacat la Zaporojie şi pun presiune pe Herson cu aviaţie şi artilerie / Ucraina comemorează Bucea: nu vom ierta niciodată / Putin începe recrutarea de primăvară; preferă tineri cu vârste între 18 şi 27 de ani, un total de 147.000 de persoane
Pe platforma fabricii de ciment din Aleşd, Judeţul Bihor, sunt co-procesate în cuptorul fabricii de ciment, deşeuri municipale sortate (ex. hârtie, plastic, lemn, textile) sau deşeuri provenite din surse industriale (ex. şlamuri petroliere) sau anvelope uzate. Prin co-procesarea acestora la temperaturi foarte înalte în cuptoarele fabricilor de ciment, deşeurile sunt deviate de la depozitare, distruse total în condiţii de deplină siguranţă, iar conţinutul lor încă util este recuperat în întregime.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe