Hotelurile Bran, Brad şi Bega din Eforie Nord se redeschid în iunie

Firma THR Marea Neagră (EFO) va redeschide la jumătatea lunii iunie complexul hotelier Bran-Brad-Bega din Eforie Nord, închis doi ani pentru renovare şi modernizare, care au necesitat investiţii de circa 6 milioane euro, cele trei unităţi fiind reclasificate de la două la patru stele.

768 afișări
Imaginea articolului Hotelurile Bran, Brad şi Bega din Eforie Nord se redeschid în iunie

Hotelurile Bran, Brad şi Bega din Eforie Nord se redeschid în iunie (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Cele trei hoteluri din complex se află de doi ani în proces de renovare şi modernizare, unităţile fiind totodată reclasificate de la două la patru stele. Camerele au fost recompartimentate, din trei încăperi rămânând două. Investiţia în cele trei unităţi se ridică la 5-6 milioane euro", a declarat, sâmbătă, directorul de marketing al THR Marea Neagră, Cornel Munteanu.

El a adăugat că unităţile vor fi deschise la jumătatea lunii iunie.

Hotelurile au câte 32 de camere fiecare şi 11 apartamente, iar după finalizarea lucrărilor de construcţie complexul va cuprinde şi o sală de conferinţe de 100 de locuri, două restaurante şi un centru Spa.

Potrivit reprezentantului THR, tarifele de cazare în cadrul complexului variază între 150 şi 170 lei de persoană pe noapte în perioada vârfului de sezon.

Munteanu a precizat că hotelul Bega va fi deschis pe parcursul întregului an.

THR Marea Neagră estimează pentru acest an înjumătăţirea profitului, la 5,7 milioane lei, faţă de câştigul obţinut în 2008, în condiţiile scăderii veniturilor cu 22,6%, la 49 milioane lei, şi a cheltuielilor cu 15%, la 42,2 milioane lei.

Astfel, veniturile ar urma să scadă de la 63,4 milioane de lei în 2008 la 49 milioane de lei în acest an, în timp ce cheltuielile s-ar putea reduce de la 49,7 milioane de lei la 42,2 milioane de lei, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat de acţionarii firmei.

Conducerea firmei THR Marea Neagră a programat pentru acest an investiţii de 25,5 milioane de lei, valoare de peste două ori mai redusă faţă de anul trecut, când au fost estimate la 67,5 milioane de lei.

Firma a anunţat la finele anului trecut că va vinde şapte hoteluri şi câteva restaurante de pe Litoral, după ce în ultimii ani operatorul de turism a renunţat la mai multe active din staţiunile de la Marea Neagră. Valoarea totală a celor şapte hoteluri depăşeşte 13 milioane de euro.

THR Marea Neagră a fost înfiinţată în urma fuziunii prin absorbţie dintre Eforie SA şi alte patru firme de pe litoral - Venus, Saturn, Mioriţa Estival 2002 şi Carmen Silva.

Firma are un capital social de 19,3 milioane de lei, divizat în 193 milioane de acţiuni, cu o valoare nominală de 0,1 lei. Societatea este controlată de SIF Transilvania (SIF3), care deţine titluri reprezentând 77,67% din capitalul social.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici