Hynix va trimite angajaţii în concediu fără plată timp de două săptămâni

Compania sud-coreeană Hynix Semiconductor, al doilea mare producător de memorii la nivel global, îşi va trimite angajaţii în concediu fără plată, timp de două săptămâni, în perioada ianuarie-aprilie 2009, pentru adapta costurile la declinul acut al vânzărilor.

23 afișări
Imaginea articolului Hynix va trimite angajaţii în concediu fără plată timp de două săptămâni

Hynix va trimite angajaţii în concediu fără plată timp de două săptămâni (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hynix a anunţat că doreşte să scadă cheltuielile cu peste 15%, prin trimiterea salariaţilor în concedii fără plată, reducerea salariilor şi beneficiilor financiare ale directorilor, inclusiv ale directorului general, cu 30%, şi implementarea unui program de disponibilizări voluntare.

Compania a solicitat, deja, acţionarilor, o majorare de capital de 1.000 miliarde woni (678 milioane de dolari), pentru a depăşi criza.

Industria globală a chip-urilor de memorie se confruntă cu o scădere acută a cererii şi a vânzărilor, generată de efectele crizei financiare globale şi frânării economiei la nivel mondial.

Hynix a raportat o pierdere netă de 1.650 miliarde woni (peste 1,1 miliarde de dolari) în trimestrul al treilea, care reprezintă cel mai slab rezultat financiar al companiei din ultimii opt ani.

Chip-urile de memorie sunt utilizate în toate dispozitivele de înaltă tehnologie, de la computere personale la telefoane mobile, stick-uri de memorie, aparate de fotografiat digitale sau computere de bord pentru automobile.

Industria high-tech era considerată, până în trimestrul al treilea al acestui an, o investiţie sigură pe perioada crizei, însă efectele trubulenţelor din sistemul financiar şi recesiunii asupra vânzărilor şi cererii la nivel mondial au avut un efect mai puternic decât orice estimări asupra producătorilor de tehnologie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici