IBM ar putea achiziţiona Sun Microsystems

Grupul american International Business Machines (IBM) discută o posibilă achiziţie a producătorului de software şi computere de înaltă tehnologie Sun Microsystems printr-o tranzacţie care ar putea depăşi 6,5 miliarde dolari, potrivit Wall Street Journal.

20 afișări
Imaginea articolului IBM ar putea achiziţiona Sun Microsystems

IBM ar putea achiziţiona Sun Microsystems

IBM va plăti în numerar cel puţin 6,5 miliarde dolari pentru achiziţia Sun Microsystems, au declarat surse apropiate situaţiei.

În ultimele luni, producătorului de software a încercat să găsească un cumpărător în rândul marilor companii de tehnologie. Dintre acestea, Hewlett-Packard a refuzat oferta.

Preţul tranzacţiei, raportat la numărul de acţiuni, depăşeşte cu 100% cotaţia de 4,97 dolari pe tiltlu la care acţiunile Sun Microsystems au închis şedinţa de tranzacţionare bursieră de marţi.

Cele două companii au un interes comun, în sensul că ambele construiesc computere pentru sectorul corporate care nu au la bază sisteme de operare Windows şi sprijină folosirea programelor Linux şi Java. Totodată, produsele lor nu sunt dependente de microprocesoarele Intel, aşa cum este cazul pricipalilor concurenţi.

Achiziţia ar consolida poziţia IBM pe piaţa software, de telecomunicaţii şi Internet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici