IBM cumpără acţiuni proprii în valoare de zece miliarde de dolari

Conducerea IBM, cel mai mare furnizor din lume de servicii pentru computere, a aprobat achiziţia de acţiuni proprii în valoare de zece miliarde de dolari, a anunţat, marţi, grupul american, citat de Bloomberg.

45 afișări
Imaginea articolului IBM cumpără acţiuni proprii în valoare de zece miliarde de dolari

IBM cumpără acţiuni proprii în valoare de zece miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fondurile disponibile, în acest moment, pentru astfel de achiziţii au urcat astfel la 12,3 miliarde de dolari. În aprilie, IBM a autorizat achiziţia de titluri proprii în valoare de opt miliarde de dolari.

Directorul general al IBM, Sam Palmisano a cheltuit, de la preluarea postului în 2002, peste 68 de miliarde de dolari pentru a cumpăra acţiuni ale grupului. Suma reprezintă aproximativ 38% din valoarea de piaţă a grupului.

O acţiune IBM se tranzacţiona cu 140,85 dolari în primele ore ale şedinţei bursiere de la New York, cu 1,01 dolari peste închiderea din ziua anterioară. Cotaţia, care a atins un nivel record în octombrie, este mai mare cu 6,8% faţă de începutul anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici