Idei de afaceri: un cuplu a plantat peste 7000 de migdali în Dobrogea. Anul acesta pomii vor aduce profit pentru prima dată

  • Georgiana a plantat împreună cu soţul ei aproximativ 7500 de migdali
  • Anul acesta este primul an în care pomii vor aduce profit
  • Migdalii nu sunt singurul punct de atracţie al fermei, animalele şi locul de joacă acaparează orice vizitator
9643 afișări
Imaginea articolului Idei de afaceri: un cuplu a plantat peste 7000 de migdali în Dobrogea. Anul acesta pomii vor aduce profit pentru prima dată

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ştiai că migdalele pe care le mănânci la micul dejun sau seara la film, pot fi chiar din România? Georgiana Păun împreună cu soţul ei au cumpărat 15 hectare de teren la aproximativ 30 de kilometri de Constanţa pentru a planta migdali.

În urmă cu şase ani au consultat un inginer horticol ce le-a sugerat să planteze acest soi. Pomii sunt aclimatizaţi la condiţiile meteo din Dobrogea şi sunt rezistenţi la secetă.

De atunci şi până în prezent livada numără aproximativ 7500 de migdali pregătiţi de a aduce rod economic familiei Păun.

Georgiana Păun- antreprenor: Migdala românească nu este foarte cunoscută în supermarketuri, mai mult în pieţele alimentare unde mai vând oamenii, cei care au în curţi migdali şi vrem să facem un produs calitativ şi să-l ambalăm corespunzător pentru a-l putea vinde ecologic aşa cum este înregistrată livada.

Georgiana a discutat deja cu marii retaileri din Romania pentru ca în toamnă migdalele dobrogene să ajungă în magazine.

O parte din terenul pe care se află livada nu poate fi folosit pentru plantarea copacilor din cauza solului pietros, aşa că a fost gândit un imens loc de joaca pentru copii şi o microfermă.

Pentru că vacanţa de Paşte s-a prelungit, Irina i-a adus pe doi dintre copiii ei departe de locurile de joacă deja supraaglomerate.

Irina Rotaru- mămică: Alta e când se duc la şcoală şi alta e când fac ore online, ideea este că am vrut să-i scot din mediul ăla să nu mai fie aşa anxioşi, trişti, pentru că lucrurile astea îi întristau, aşa uite..aleargă, zburdă, se bucură, simt şi ei că trăiesc. 

Sara- 6 ani: Îmi place să mă dau cu tiroliana şi să sar în trambulină. De o mie de ori.

Investiţia familiei Păun se ridică la aproximativ 200.000 de euro, iar acesta este primul an în care aşteaptă profit din plantaţia de migdali.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici