Ikea ar putea redirecţiona investiţiile din Polonia către România şi Bulgaria

Retailerul suedez de mobilă Ikea ar putea redirecţiona cea mai mare parte a investiţiilor din Polonia către România şi Bulgaria, ca urmare a legislaţiei poloneze restrictive referitoare la activitatea marilor centre comerciale, potrivit publicaţiei Puls Biznesu, citată de Sofia Echo.

23 afișări
Imaginea articolului Ikea ar putea redirecţiona investiţiile din Polonia către România şi Bulgaria

Ikea ar putea redirecţiona investiţiile din Polonia către România şi Bulgaria (Imagine: Mediafax Foto)

Compania suedeză este nemulţumită de introducerea unor noi prevederi legislative în Polonia, care îngrădesc oportunităţile de dezvoltare şi investiţiile în sectorul de profil.

Wojciech Dzwonkowski, consultant pentru investiţii la Ikea Centre Polska, a declarat că restricţiile afectează planurile de dezvoltare ale grupului, în special a celor din localităţile Lodz şi Poznan.

Investiţiile din cele două oraşe, în valoare de 300 de milioane de euro, ar urma să ducă la crearea a 3.000 de locuri de muncă.

Planurile Ikea în Polonia prevedeau deschiderea a opt noi magazine şi mall-uri, fiecare în valoare de 200 de milioane de euro.

În Bulgaria, Ikea intenţionează să construiască trei hipermarketuri, care vor fi deschise în perioada 2009-2011.

Primul magazin Ikea din România a înregistrat în primul an de funcţionare vânzări de 87 milioane de euro, fiind între primele 20 de unităţi din lume ale reţelei în funcţie de rezultatele din primele 12 luni de operaţiuni.

Centrul a fost deschis în Băneasa, la 21 martie 2007, şi este operat în sistem de franciză de firma Moaro Trading, pe baza acordului cu Inter Ikea Systems BV, care administrează franciza Ikea la nivel mondial.

Următorul magazin al mărcii va fi deschis într-unul din oraşele cu peste 300.000 de locuitori, cel mai probabil anul viitor. Totodată, Ikea este interesată să deschidă un al doilea magazin în Bucureşti, însă este puţin probabil ca următoarea unitate inaugurată de reţea să fie în Capitală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici