IKEA recheamă pentru înlocuire uşile cu oglindă Pax Aurland, comercializate inclusiv în România

Retailerul suedez de mobilier şi decoraţiuni IKEA recheamă pentru înlocuire uşile cu oglindă Pax Aurland, comercializate inclusiv în România, după ce au fost identificate defecte de fabricaţie ale produsului.

276 afișări
Imaginea articolului IKEA recheamă pentru înlocuire uşile cu oglindă Pax Aurland, comercializate inclusiv în România

IKEA recheamă pentru înlocuire uşile cu oglindă Pax Aurland, comercializate inclusiv în România (Imagine: www.ikea.com.ro)

"Compania IKEA a primit 14 sesizări de la clienţi privind detaşarea oglinzii de la uşile Pax Aurland. Aceste sesizări se refereau la uşile produse de furnizorul cu numărul de identificare 12650 - acelaşi furnizor care a produs uşile glisante Elga Fenstad, rechemate de pe piaţă în luna septembrie", se arată într-un comunicat al IKEA România.

Pentru a evita orice posibilitate de producere a vreunui incident care să afecteze siguranţa clienţilor săi, compania a decis retragerea imediată de la vânzare a uşilor Pax Aurland produse de acest furnizor şi a iniţiat o anchetă cu privire la cauzele desprinderii oglinzii.

"Designerii IKEA au constatat acelaşi defect de fabricaţie ca şi la uşile Elga Fenstad, întâlnit numai la loturile Pax Aurland produse între datele: 1039 - 1048 (10-anul producţiei 2010, 48 - săptămâna). Acest defect, în combinaţie cu greutatea oglinzii, poate duce la desprinderea şi căderea uşii", se spune în comunicat.

Uşile care prezintă defect au fost produse în Suedia, iar în prezent nu mai sunt disponibile în magazinele IKEA. În total, în lume s-au vândut aproximativ 79.000 bucăţi de uşi cu aceste date de fabricaţie.

Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut aproximativ 220 de bucăţi, la preţul de 240 lei pe bucată, fără a primi nicio sesizare cu privire la acest produs.

Uşile vor fi înlocuite gratuit la domiciliul clienţilor.

Grupul suedez a deschis în 2007 magazinul din România, situat în nordul Bucureştiului. Centrul comercial a avut în anul de catalog 2010, respectiv 1 septembrie 2009-31 august 2010, vânzări de 327,4 milioane de lei, în scădere cu 13% faţă de perioada similară anterioară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici