Ilie Sârbu: Subvenţia la hectar va creşte cu 35 de euro

Subvenţia la hectar va creşte de la 107 la 142 de euro, existând o promisiune verbală din partea Comisiei Europene în acest sens, a declarat, sâmbătă, la Galaţi, ministrul Agriculturii, Ilie Sârbu.

216 afișări
Imaginea articolului Ilie Sârbu: Subvenţia la hectar va creşte cu 35 de euro

Ilie Sârbu: Subvenţia la hectar va creşte cu 35 de euro (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii României au cerut iniţial o sumă mai mare, dar s-a decis, în cele din urmă, suplimentarea cu doar 35 de euro.

"Demersurile pe care le-am făcut noi la Bruxelles pentru suplimentare au fost, iniţial, de 44 de euro, cât doream să mai dăm la hectar. Până la urmă, s-a ajuns la un compromis, la 35 de euro pe hectar", a spus Sârbu.

Întrebat de când se va aplica această măsură, ministrul a răspuns că abia încep să fie făcute demersurile scriptice în acest sens.

"Eu ieri (vineri - n.r.) am obţinut doar acordul verbal, la Consiliul de Miniştri la care am fost, şi probabil că după ce vom termina aceste demersuri va veni avizul scris de la Bruxelles, putem să efectuăm plăţile. E mult mai simplu şi mult mai uşor fiindcă ea se dă în completare. La ora actuală, procedura aceea de recunoaştere, de completări de cereri e mult mai uşoară", a spus ministrul Agriculturii.

Conform acestuia, de majorare ar urma să beneficieze aproximativ 1.250.000 - 1.300.000 de agricultori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici