Impozitul forfetar nu va fi aplicat în domeniul construcţiilor

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, miercuri, că guvernul nu va introduce impozitul forfetar în domeniul construcţiilor, arătând că este nevoie de stimularea acestui sector.

31 afișări
Imaginea articolului Impozitul forfetar nu va fi aplicat în domeniul construcţiilor

Impozitul forfetar nu va fi aplicat în domeniul construcţiilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Nu am spus niciodată că vom introduce impozit forfetar pe construcţii. Categoric, nu ne vom duce în această zonă pe care trebuie s-o stimulăm", a spus Pogea, într-o conferinţă de presă organizată la Banca Naţională a României.

Ministrul a explicat că principalele domenii în care va fi introdus impozitul forfetar sunt comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, hoteluri şi restaurante, pensiuni şi serviciile de transport.

Pogea a spus că în perioada următoare se vor stabili reglementările şi criteriile de selecţie unde se va aplica impozitul forfetar.

Guvernul doreşte introducerea impozitului forfetar şi renunţarea la impozitul pe profit "pentru sutele de mii de firme care înregistrează pierderi", în vederea unui control mai bun al plăţii taxelor şi impozitelor, a spus oficialul.

Citeşte şi:

Pogea: Impozitului forfetar va asigura un control mai bun al plăţii taxelor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici